0 0
Eton Mess z kiwi

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
6-8 szt Dojrzałe kiwi
300 ml Śmietana kremówka 36%
2 łyżki Cukier puder
1-2 łyżki Miód

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Eton Mess z kiwi

Kuchnia:
    • 1 godzina
    • Łatwy

    Składniki

    • Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Przepis nadesłany przez nasza czytelniczkę Małgosię H.

    (Visited 142 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie deseru

    Owoce kiwi obieramy ze skóry. Jeden owoc odkładamy do dekoracji. Pozostałe owoce miksujemy w blenderze na mus, dodajemy do smaku miód i mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy pod koniec ubijania ekstrakt z wanilii i cukier puder. W szklankach układamy kolejno wszystkie składniki. Najpierw mus z kiwi, następnie pokruszone bezy i ubitą śmietanę. Deser dekorujemy plasterkami kiwi. Podajemy schłodzone.

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Kurczak po indyjsku
    następny
    Pizza Rimini
    poprzedni
    Kurczak po indyjsku
    następny
    Pizza Rimini

    Dodaj komentarz

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here