0 0
Jajka faszerowane ostrą pastą tuńczykową

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
6 szt Jajko
80 g Tuńczyk z zalewy
1 szt Marynowana papryka jalapeño
3 połówki Suszony pomidor z oleju
1 łyżka Majonez
do smaku Sól
do smaku Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Jajka faszerowane ostrą pastą tuńczykową

Właściwości:
    Kuchnia:
    • 45 minut
    • Łatwy

    Składniki

    • Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Świetny pomysł na to by nafaszerować jajko, pastą z tuńczyka na ostro. Idealny pomysł na świąteczne danie.

    (Visited 90 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Gotowanie jajek

    Jajka zalewamy zimną wodą, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy. W momencie kiedy jajka się zagotują wyłączamy gaz pozostawiając jajka w gorącej wodzie. Po 10 minutach przelewamy jajka zimną wodą kończąc tym gotowanie, Taki sposób powoduje, że jajka nie posiadają szarej, nieładnej obwódki wokół żółtka.

    2
    Zakończ etap

    Faszerowanie jajek

    Ostudzone jajka obieramy,kroimy na pół i wydrążamy żółtka,które przekładamy do miseczki.Do żółtek dodajemy tuńczyka bez zalewy,majonez,posiekane bardzo drobno jalapeño i suszone pomidory.Całość doprawiamy solą i pieprzem.Pastę dokładnie mieszamy do połączenia się składników.Nadziewamy połówki jajek pastą i dekorujemy suszonymi pomidorami. Podajemy schłodzone.

    Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Małgorzatę H.

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Śniadaniowe bułeczki
    następny
    Sos chrzanowy
    poprzedni
    Śniadaniowe bułeczki
    następny
    Sos chrzanowy

    Dodaj komentarz

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here