Składniki
-
1 opakowanie Ciasto francuskie
-
100 g Kiełbasa chorizo
-
50 g Ser żółty
-
10 szt Pomidor śliwkowy
-
1 szt Cebulamała
-
1/3 szt Czerwona papryka
-
1/3 szt Papryka żółta
-
1/3 szt Papryka zielona
-
2 ząbki Czosnek
-
1 łyżeczka Przyprawa do chili con carne
Opis
Wielokrotnie już pisałam, że uwielbiam ciasto francuskie. Klasyczne ciasto robi się długo, długo i jeszcze raz długo. Dlatego zawsze warto mieć w lodówce bądź zamrażarce opakowanie ciasta francuskiego, bo przy odrobinie wyobraźni łatwo i szybko można zamienić je w elegancką przekąskę.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Chorizo kroimy w niedużą kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Nie dodajemy tłuszczu, gdyż wytopi się z kiełbasy. Podsmażamy na średnim ogniu, aż kiełbasa się wysmaży. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek i smażymy przez 2 minuty, mieszając. Dodajemy pokrojone w kostkę różnokolorowe papryki, posiekane pomidorki i przyprawę. Mieszamy i jeszcze chwilę smażymy. Odstawiamy do wystudzenia. Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki i kroimy na równe kwadraty. Długość boku powinna wynosić około 8-9 cm. |