Składniki
-
1,5 kg Mięso drobiowe z rosołu
-
500 g Wątróbka drobiowa
-
500 g Pieczarki
-
500 ml Bulion drobiowy
-
120 g Masło
-
1 szt Marchew
-
1/2 szt Seler
-
1 szt Korzeń pietruszki
-
1 szt Cebula
-
3 ząbki Czosnek
-
3 szt Jajko
-
1 łyżka Majeranek
-
1-2 łyżeczki Sól
-
1/2 łyżeczki Gałka muszkatołowaświeżo starta
-
1 łyżeczka Pieprz
-
2 łyżeczki Pieprz ziołowy
-
Dodatkowo:
-
1 łyżka Masło
-
Oliwa z oliwek
Opis
Musicie wiedzieć jedno – moja mama jest mistrzynią pasztetów. Od dziecka jestem ich największą fanką, tak jak i mój syn. Wciąż dążę do osiągnięcia smaku, który przypominałby ten genialny, mamusiny pasztet. Jestem bliska celu i z pewnością nie poddam się. Ale zapewniam Was, że mój również jest niezwykle pyszny – klasyczny, prawdziwy, pachnący o idealnej konsystencji i wspaniałym smaku. Dobrze dobrane składniki, duża ilość mięsa, aromatyczne przyprawy i dodatki to cały sekret dobrego pasztetu. Bez polepszaczy i konserwantów. To na prawdę nie takie trudne, spróbujcie.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Przygotowanie: |