Składniki
-
500 g Pieczarki
-
300 g Zielony groszek mrożony
-
1 szt Cebuladuża
-
3 szt Jajko
-
1/2 pęczka Koperek
-
1/2 pęczka Szczypiorek
-
1 łyżka Ocet 9 %
-
do smaku Sól
-
Składniki na sos:
-
2 łyżki Gęsty jogurt naturalny
-
2-3 łyżki Majonez
-
1 łyżka Musztarda
-
do smaku Pieprz
-
do smaku Sól
Opis
Grillowanie to wspaniały czas na relaks, rozmowy i wspólną degustację aromatycznych potraw. Szczególnie w sezonie letnim każde wolne słoneczne popołudnia chętnie spędzamy na wspólnym grillowaniu w każdym zakątku: ogródku, na działce, na łące, na polanie czy nad wodą. Zewsząd rozbrzmiewają zapachy grillowanego mięsa i innych mniej lub bardziej wymyślnych potraw. U nas oprócz grillowanych mięs dużym powodzeniem cieszą się sałatki, które zawsze szybko znikają ze stołu. Jedną z nich jest bardzo prosta sałatka z pieczarek i zielonego groszku, która idealnie komponuje się z grillowanym mięsem.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Pieczarki myjemy i kroimy w grubszą kostkę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy ocet, sól i doprowadzamy do wrzenia. Na gotująca się wodę wrzucamy pieczarki i gotujemy około 5 minut. Odcedzamy na sicie. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w grubszą kostkę. |