Składniki
-
250 g Pomidory Pelati w puszce
-
20 g Koncentrat pomidorowy
-
1 szt Cebulaśrednia
-
1/2 pęczka Natka pietruszki
-
1/2 szklanki Woda
-
1/2 łyżeczki Cukier
-
3 łyżki Oliwa z oliwek
-
do smaku Pieprz
-
do smaku Sól
-
Pozostałe składniki:
-
500 g Tortellini ze szpinakiem i ricottą
-
100 g Tarty parmezan
-
do smaku Sól
Opis
Przyrządzenie tego dania nie wymaga specjalnych umiejętności, ani technik kulinarnych. Jest również odpowiednie dla zapracowanych gospodyń domowych. Proste, szybkie, pożywne i bardzo smaczne. Małe pierożki z nadzieniem zapiekane pod gęstym, pomidorowym sosem, obficie obsypane moim ulubionym parmezanem. Oczywiście zachęcam Was do zrobienia tortellini własnoręcznie. Danie z pewnością będzie smaczniejsze. W szybkiej wersji świetnie sprawdzają się gotowe pierożki.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy. W rondelku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i czosnek. Podsmażamy na średnim ogniu, aż cebulka lekko się zeszkli. Pod koniec smażenia dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i jeszcze chwile podsmażamy. Dodajemy pomidory pelati, koncentrat pomidorowy i wodę. Całość doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień. Gotujemy do momentu, aż sos wyraźnie zgęstnieje, a pomidory rozpadną się. Trwa to około 25-35 minut. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku przyprawami. |