Składniki
-
1 puszka Groszek konserwowy
-
1 puszka Kukurydza konserwowa
-
200 g Marynowane pieczarki
-
200 g Marynowana papryka
-
5 łyżek Żelatyna w proszku
-
do smaku Pieprz
-
1 litr Bulion warzywny
Opis
Wyjątkowe danie które jest już tradycją na naszych polskich stołach. Łatwa przystawka w przygotowaniu i bardzo smaczna.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Żelatynę należy namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, tak żeby napęczniała. Rosół dokładnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną, sola i pieprzem. W dużej formie na babkę układamy wędlinę (ja ją zwinęłam na kształt różyczki) i część warzyw ,następnie zalewać stopniowo żelatyną. Wstawić do lodówki. Jak tylko stężała ponownie ułożyć następną część warzyw i zalać żelatyną i ponownie do lodówki. Schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc. Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Kamilę O. |