Składniki
-
1 szt Kapusta pekińska
-
1/2 szklanki Kasza jaglana
-
8 szt Pieczarki
-
garść Suszone pomidory
-
1 szt Cebula
-
1 puszka Pomidory krojone
-
do smaku mielona papryka słodka
-
do smaku Czosnek mielony
-
do smaku Kminek
-
do smaku Majeranek
-
do smaku Oregano
-
garść Szczypiorek
-
garść Koperek
-
do smaku Sól
-
do smaku Pieprz
Opis
Pyszne gołąbki z kapusty pekińskiej z pieczarkami i kaszą w wykonaniu naszej czytelniczki Agnieszki Z. która przesłała do nas swój przepis. Koniecznie musicie wypróbować.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Obieramy cebulę, pieczarki oczyszczamy. Siekamy drobno i podsmażamy. Dodajemy pokrojone suszone pomidory i przyprawiamy. Z kapusty pekińskiej delikatnie oddzielamy liście i na chwilę wkładamy do wrzącej wody. Na liściach układamy farsz i dokładnie zawinąć. Pomidory z puszki wymieszać z bazylią i przyprawami i polać gołąbki, ułożone na naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez 30 minut. |