0 0
Kotlety cebulowe z pieczarkami i orzechami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

2 sztuki Udko z kurczaka
Składniki na nadzienie:
10 sztuk Małe pieczarki
1 łyżka Masło
szczypta Sól
3 sztuki Orzechy włoskie
2 plastry Ser żółty
Panierka:
1 sztuka Jajko
1 łyżka Suszona cebula
1/3 łyżeczki Pieprz
1 szklanka Tarta bułka
Oliwa z oliwek

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Kotlety cebulowe z pieczarkami i orzechami

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

  • Składniki na nadzienie:

  • Panierka:

Opis

Udostępnij

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Elżbietę Dz. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis na smaczne kotlety z cebulą, pieczarkami i orzechami.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Z udek kurczaka ściągamy całą skórę, obieramy tłuszcz. Od wewnętrznej strony przejeżdżamy czubkiem ostrego noża po całej kości, delikatnie ją odkrywamy. Wkładamy do woreczka i leciutko rozbijamy. Marynujemy w jajko z cebulą i przyprawami około 30 minut. Dobra suszona cebula nadaje mięsu bardzo fajnego posmaku. Na gorące masło wrzucamy pieczarki pokrojone w paski i posiekane orzechy włoskie. Przyprawiamy solą i smażymy aż staną się rumiane. Kotlety panierujemy w bułce i smażymy. Po przełożeniu na drugą stronę kładziemy na wierzchy pieczarki z orzechami i plasterek sera. Smażymy pod przykryciem aby ser nam się rozpuścił, można jeszcze na wierzch posypać orzechami, jeśli mamy ochotę.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Klopsy drobiowe w sosie orzechowym
następny
Muffiny z bitą śmietaną
poprzedni
Klopsy drobiowe w sosie orzechowym
następny
Muffiny z bitą śmietaną
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here