Składniki
-
250 g Mąka pszenna
-
2 łyżeczki Proszek do pieczenia
-
100 g Cukier
-
250 g Jogurt naturalny
-
75 ml Olej
-
Dodatkowo:
-
do dekoracji Bita śmietana
Opis
Muffiny to jeden z tych deserów którym nie łatwo się opszeć . W połączeniu z bitą śmietaną to rozpusta. Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Agnieszkę Z.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej i jogurt naturalny. Miksujemy stopniowo dodając mąkę i proszek do pieczenia. Przełożyć do papilotek i piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ostygną udekorować kremem jaglanym lub bitą śmietaną. Utrzeć z jajkami cukier, następnie dodać olej, jogurt, chwile miksować dodać mąkę oraz proszek do pieczenia , włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 minut. Jak ostygną udekorować kremem/śmietaną |