Składniki
-
150 g Daktyle
-
200 ml Mleko
-
200 ml Olej
-
200 g Mąka owsiana
-
2 łyżki Proszek do pieczenia
-
1/4 łyżeki Cynamon
Opis
Wegańskie muffiny z marchewką z przepisy przesłanego przez naszą czytelniczkę Agnieszke Z. są idealne jako smaczna i lekka przystawka. Koniecznie musicie przygotować danie na bazie tego przepisu.
(Visited 32 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Daktyle należy zalać wrzątkiem i zaparzać przez 10 minut. Następnie zmiksować je na drobne kawałki razem z marchewką. Można do tego użyć blendera lub maszynki do mielenia mięsa. Zmielone składniki wymiesza z pozostałymi. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Muffiny wyjąć z papilotek dopiero jak wystygną bo gorące są zbyt miękkie. |