0 0
Szpinak z boczkiem zapiekany w  cieście francuskim

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 opakowanie Szpinak mrożony 450 g
200 g Świeży boczek
Sól
Pieprz
1 łyżka Masło
1 opakowanie Ciasto francuskie

Zapisz ten przepis

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Szpinak z boczkiem zapiekany w cieście francuskim

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Lenę K. Szpinak z boczkiem zapiekany w cieście francuskim to doskonałe danie na przystawkę. Polecamy.

(Visited 273 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy łyżkę masła i wkładamy szpinak. Gdy całkowicie się rozpuści doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu przez około 8 minut aż będzie miękki i nasiąknie przyprawami. Boczek kroimy w drobną kostkę i wkładamy na rozgrzaną patelnię, smażymy przez około 5 minut na średnim ogniu. Wrzucamy do szpinaku i dokładnie mieszamy.

Ciasto francuskie kroimy w kwadraty (w zależności jakie chcemy mieć kieszonki, średni 7-8 cm). Łyżką nakładamy niewielką ilość farszu szpinakowego i sklejamy dwa przeciwległe boki do środka. Zaciskamy.

Zlepione kieszonki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 15 minut.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Chleb PITA z nadzieniem, smażony w jajku
następny
Mini pączki z serem
poprzedni
Chleb PITA z nadzieniem, smażony w jajku
następny
Mini pączki z serem
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here