0 0
Pieczarki nadziewane twarogiem

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

700 g Pieczarki duże
300 g Twaróg
1 szt Jajko
1 szt Żółtko
1 pęczek Koperek
Olej
Woda
Sól
Pieprz

Zapisz ten przepis

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pieczarki nadziewane twarogiem

Kuchnia:
    • Łatwy

    Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Przepis nadesłany przez naszych czytelników z Ukrainy. Idealna przekąska dla całej rodziny. Pieczarki nadziewane twarogiem na pewno zasmakują Twoim bliskim.

    (Visited 447 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie:

    Pieczarki dokładnie umyć, oczyścić i usunąć nóżkę oraz łyżką płytkę.

    Nóżki drobno posiekać, podsmażyć na maśle wraz z płytkami z kapeluszy.

    Na patelnię wlać trochę wody, umieścić kapelusze grzybów, przykryć i dusić na małym ogniu przez 5 minut. Wyjąć na durszlak i pozostawić do wystygnięcia.

    Twaróg przełożyć do miski, dodać posiekany koperek, jajko, sól, mielony pieprz oraz usmażone nóżki pieczarek. Wszystko staranie wymieszać.

    Ostudzone kapelusze napełniamy farszem, układamy w wcześniej natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut, aż nabiorą złotego koloru.

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Smażona wątroba z krążkami cebuli
    następny
    Krążki cebulowe „do piwa”
    poprzedni
    Smażona wątroba z krążkami cebuli
    następny
    Krążki cebulowe „do piwa”
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here