Składniki
-
150 g Makaron Penne
-
50 g Zielone oliwki
-
1 sztuka Cebula czerwonaśrednia
-
1/2 sztuki Czerwona papryka
-
garść Rukola
-
100 g Pomidor koktajlowy
-
4 sztuki Suszone pomidoryz zalewy
-
1 łyżeczka Kopereksiekany
-
1 łyżeczka Zioła prowansalskiepłaska
-
2 łyżki Oliwa z oliwek
-
do smaku Pieprz
Opis
Przepis nadesłany przez naszego czytelnika Pawła S. Wyjątkowo aromatyczna i smaczna Sałatka śródziemnomorska to idealna przekąska. Polecamy ten przepis.
(Visited 28 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie tak by był al'dente. Każdą rurkę dzielimy na trzy, tak zwane krótkie penne. Oliwki przecinamy na pół, cebulę kroimy w ćwierć plastry, czerwoną paprykę siekamy w kostkę, pomidorki koktajlowe na ćwiartki, a pomidory suszone w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dodając oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, koperek. Doprawiamy szczyptą pieprzu, do smaku. |