0 0
Likier cytrynowy

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Cytryna
1/2 litra Wódka
1/2 szklanki Miód jasny
3 sztuki Goździk
1/2 laski Wanilia

Zapisz ten przepis

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Likier cytrynowy

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Polecamy na rozgrzewkę w zimowe wieczory. Łatwy przepis na likier cytrynowy. Smaczny i pasuje na każdą okoliczność. Polecamy.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Obierz cienko cytryny, tak by nie naruszyć białej wewnętrznej skórki. Zalej skórki wodą, wsyp goździki i włóż laskę cynamonu. Wyciśnij sok z jednej cytryny i wlej do wódki. Maceruj przez 8 - 10 dni. Podgrzej miód. Wlej alkohol (razem ze skórkami i przyprawami). odstaw - szczelnie zakorkowany - w ciemne miejsce na kolejne 8 - 10 dni. Potem przefiltruj likier (przez filtr do kawy lub przez watę) i rozlej do butelek.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Ciasto Toffi
następny
Chutney jabłkowy
poprzedni
Ciasto Toffi
następny
Chutney jabłkowy
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here