Składniki
-
4 sztuki Jajka na twardo
-
2 płaty Papryka konserwowa
-
1/2 łyżeczki Pieprz cayenne
-
50 g Płatki migdałowe
-
1/2 puszki Groszek konserwowy
-
1 mały słoik Majonez
-
Sól
-
Pieprz
Opis
Przepis na pikantny sos migdałowo – majonezowy. Pasuje do każdej wędzonej wędliny oraz mięs podawanych na zimno. Łatwy do przygotowania.
(Visited 26 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Pokrój jajka w kostkę. Odcedź groszek, a paprykę posiekaj (skórkę zdejmij ostrym nożem). Wymieszaj majonez ze szczyptą soli, sporą szczypta pieprzu, pieprzem kajeńskim (chilli, sosem tabasco). Wymieszaj w szklanym pucharze groszek, paprykę, jajka i migdały. Zalej majonezem. |