Składniki
-
4 sztuki Jajka na twardo
-
1 sztuka Cytryna
-
2 sztuki Dojrzałe kiwi
-
1/8 litra Śmietana kremówka 36%
-
1/8 litra Majonez
-
1 pęczek Szczypiorek
-
1 sztuka Cebula
-
2 łyżeczki Chrzan tarty
-
1 łyżeczka Pieprz zielony
-
Sól
-
Mielona papryczka Chilli
-
Cukier puder
Opis
Sos z jajek i chrzanu, przepis polecany do wędzonek i zimnych mięs. Idealny na Wielkanocny stół, ale i nie tylko. Musisz spróbować.
(Visited 139 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Pokrój w drobną kostkę: białka i żółtka, obrane ze skórki owoce kiwi i cebulę. Ubij rózgową trzepaczką majonez, śmietanę, sok wyciśnięty z cytryny, chrzan, sporą szczyptę chilli, łyżeczkę cukru pudru i szczyptę soli. Włóż do małej salaterki pokrojone jajka, kiwi, cebulę i pokrojony nożyczkami szczypiorek.Wsyp zielony pieprz (z zalewy), wlej sos chrzanowy i wymieszaj delikatnie. Podawaj od razu. |