0 0
Omlet sufletowy

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

6 sztuk Jajko
2 łyżki Cukier puder
2 łyżki Kwaśna śmietana 12%
2 łyżki Masło
2 łyżki Brandy
kilka sztuk Mandarynka
kilka sztuk Maliny
kilka sztuk Poziomki
do posypania Cukier puder

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Omlet sufletowy

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Szybki i wykwintny deser do niedzielnego obiadu. Do środka można wkładać wszystkie miękkie owoce. Polecamy ten przepis na Omlet sufletowy.

(Visited 323 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Oddziel żółtka od białek. Ubij białka trzepaczką na niezbyt sztywną pianę z cukrem pudrem. Utrzyj starannie żółtka ze śmietanką. Delikatnie wymieszaj z pianą.

Postaw na ogniu dwie nieduże patelnie (o średnicy 15 cm). Na każdej rozgrzej po łyżce masła, wlej masę omletową i delikatnie mieszaj przez minutę drewnianą szpatułką - przez 3 minuty. Gdy masa stężeje, wstaw patelnie do nagrzanego wcześniej do 180 stopni piekarnika. Po 2 minutach omlety pięknie wyrosną i staną się pulchne. Natychmiast składaj omlety na pół, a do środka wkładaj świeże owoce skropione alkoholem. Posypuj cukrem pudrem i od razu podawaj.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Omlet di Bologna
następny
Omlet aux fines herbes
poprzedni
Omlet di Bologna
następny
Omlet aux fines herbes
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here