Składniki
-
300 g Łosośfilet
-
1 sztuka Cebula
-
50 g Kapary
-
150 g Majonez
-
2 sztuki Cytryna
-
1 pęczek Szczypiorek
-
Pieprz
-
Biały pieprz
-
Oliwa z oliwek
Opis
Wyśmienita przystawka. Idealna na wyjątkowe przyjęcia. Tatar z łososia, przepis łatwy i szybko. Musisz wypróbować.
(Visited 3 609 times, 2 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Łososia, cebulę i kapary drobno posiekać. Doprawić solą, pieprzem i cytryną. Pokroić drugą cytrynę w plasterki, włożyć do wysmarowanych oliwą foremek (miseczki szklane) i wypełnić przygotowaną masą. Lekko ubić grzbietem łyżki. Wstawić do lodówki. Z majonezu, śmietany, szczypiorku, soli, pieprzu przygotować zimny sos szczypiorkowy. Rozlać sos na talerzach (jest rodzajem lustra dla tatara) i zgrabnie wyjąć łososiową masę z foremek, ułożyć na sosie, dekorować sałatą, pomidorami, ogórkiem i rzodkiewką. |