Składniki
-
400 g Wątróbka drobiowa
-
100 g Cebula
-
10 ml Winiak
-
100 g Masło
-
30 g Zelantynarozpuszczona w białym winie
-
100 g Grzyby leśneprawdziwków i kurek podsmażonych z cebulą i czosnkiem, białym winem i pietruszką,
-
1 ząbek Czosnek
-
Sól
-
Biały pieprz
-
Cynamon
-
Składniki na sos malinowy:
-
200 g Malinyświeże lub mrożone
-
200 ml Czerwone wino
Opis
Przepis bardzo prosty, czas przygotowania bardzo krótki. Mus z wątróbek z grzybami i sosem malinowym to bardzo fajna przystawka.
(Visited 74 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie musu:Wątróbkę podsmażamy z cebulą i skraplamy winiakiem. Wystudzoną najpierw przepuszczamy przez maszynkę, dodając masło, grzyby, winiak, rozpuszczoną żelatynę i przyprawy do smaku, a następnie dokładnie przecieramy przez sito, aby nie było żadnych grudek. Gotową masę wkładamy do foremek wyłożonych folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 12 godzin. Podajemy z sosem malinowym i tostami. |
2
Zakończ etap
|
Przygotowanie sosu:Maliny miksujemy z winem i gotowe! |