Składniki
-
4 sztuki Płaty śledzia Matijas
-
1/2 szklanki Cream sherry
-
3 łyżki Ocet winnyciemny
-
1 sztuka Cebuladuża
-
1 łyżka Cukier
-
1 łyżeczka Gorczyca
-
do smaku Pieprzgrubo zmielony
Opis
Śledzie w sherry, na słodko. Wypróbuj ten przepis i zaskocz swoich bliskich. Ta wersja śledzia na pewno sprawdzi się jako przepis na Wigilię. Polecamy.
(Visited 1 664 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Wypłucz śledzie w zimnej wodzie, potnij na kawałki o długości trzech centymetrów. Posiekaj dość grubo cebulę. Układaj w słoiku śledzie, posypuj cebulą, gorczycą i pieprzem. Zagotuj wodę z cukrem. Wystudzoną wymieszaj z sherry (najsłodszą, jaka jest produkowana) i octem. Zalej śledzie i wstaw do lodówki na 6 godzin. |