Składniki
-
4 sztuki Płaty śledzia Matijas
-
3 sztuki Jabłka
-
1 sztuka Ogórek kiszony
-
1 sztuka Cebula
-
4 sztuki Grzyby marynowane
-
2 sztuki Goździk
-
5 ziaren Ziele angielskie
-
2 sztuki Liść laurowy
-
2 łyżeczki Cukier
-
1/2 łużeczki Pieprz
-
1 szklanka Ocet spirytusowy
Opis
Brak pomysłu na świąteczne przystawki? Polecamy nasz przepis na rolmopsy z jabłkiem. Wyjątkowe i na pewno smaczne.
(Visited 39 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Utrzyj jabłko na tarce z dużymi oczkami. Posiekaj drobno cebulę i obrane ze skóry ogórki (gniazda nasienne wyrzucić). Wymieszaj z jabłkami. Dodaj zmiażdżone goździki, zmielony pieprz, szczyptę cukru. Pokrój filety na kawałki 6 - 7 cm. Smaruj nadzieniem z jabłek, zawijaj na rolmopsy i spinaj wykałaczką. Pozostałe dwa jabłka pokrój w kostkę i włóż razem ze śledziami do słoika. Zalej marynatą z octu przygotowanego z cukrem i przyprawami. Trzymaj w chłodzie przez 24 godziny. |