Składniki
-
1 główka Sałata zielona
-
1 sztuka Awokado
-
150 g Boczek
-
100 g Ser cheddar
-
2 łyżki Ocet ziołowy
-
3 łyżki Oliwa z oliwek
-
Sól
-
Pieprz
-
garść siekanego Koperek
Opis
Wyjątkowo smaczna i lekka. Odpowiednia na zdrową przekąskę. Sałatka do chrupania to przekąska dla całej rodziny na wspólny wieczór, Wypróbuj nasz przepis.
(Visited 28 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Pokrój awokado i ser w kostkę, a sałatę poszarp na kawałki. Na suchej patelni podsmaż płatki boczku. Utrzyj winegret z octu, oliwy, soli i pieprzu. Wymieszaj wszystkie składniki, polej winegretem i zaraz podawaj. |