Składniki
-
4 sztuki Czerwona paprykamożna pomieszać kolory
-
100 g Ser żółty twardy
-
150 g Ser żółty Grojer
-
100 g Biały ser
-
2 sztuki Ugotowane ziemniaki
-
2 sztuki Jajko
-
250 ml Śmietanka 18 %
-
Sól
-
Pieprz
-
Gałka muszkatołowa
-
1 łyżeczka Masło
-
Dodatkowo:
-
kilka sztuk Oliwki czarne
Opis
Oprócz wyjątkowego wyglądu posiada, wyjątkowy smak. Papryka faszerowana to danie którego Twoim gościom będzie zawsze mało. Polecamy ten przepis.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Paprykę umyć, wyjąć nasiona. Ser wiejski zmiksować z ziemniakami i z niewielką ilością śmietany. Mieszankę połączyć z resztą śmietany, tartym twardym serem, przyprawami i żółtkami. Białko ubić na sztywną pianę i zmieszać ostrożnie z farszem. Napełnić masą papryki i włożyć do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Piec pół godziny w nagrzanym do 220 stopni piekarniku. Udekorować nadzienie oliwkami. Podana z sałatą ta może stanowić doskonałe danie główne. |