Składniki
-
1/2 kostki Margaryna
-
4 sztuki Jajko
-
1,5 szklanki Cukier
-
3 szklanki Mąka pszenna
-
4 łyżeczki Proszek do pieczenia
-
3 łyżki Ciemne kakao
-
1 szklanka Mocna kawa rozpuszczalna
-
szczypta Gałka muszkatołowa
-
1 łyzeczka Olejdo wysmarowania formy
-
1 łyżka Tarta bułkado wysmarowania formy
-
1 opakowanie Polewa czekoladowamożna przygotować samemu
Opis
Ciasto kawowe w czekoladzie to idealny pomysł na deser. Nasza czytelniczka Kamila O. przesłała do nas przepis na ten wypiek. Koniecznie musicie go wypróbować.
(Visited 189 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Margarynę ucierać, dodając po jednym jajku i po łyżce cukru. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać ostudzoną kawę, dokładnie wymieszać. Dodać przesiane kakao i gałkę muszkatołową, wyrobić (ciasto powinno być dość gęste). Formę do babki natłuścić, posypać bułka tartą. Wlać ciasto. Piec godzinę w temp. 180ºC. Ostudzić. Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu, polać babkę. |