Składniki
-
4 sztuki Awokado
-
150 g Łosos wędzony na zimno w plastrach
-
1 szklanka Śmietanka 30%
-
2 łyżki Sok z cytryny
-
2 sztuki Jajko na twardo
-
garść Kopereklub natka pietruszki posiakana
-
Sól
-
Pieprz
Opis
Brak pomysłu na przystawkę. Wypróbuj przepis na awokado z łososiem. Każda gospodyni domowa powinna wykonać takie danie dla swojej rodziny. Idealnie sprawdzi się również jako danie na Wigilijnym stole. Smacznego.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Łososia siekamy tasakiem w małą kostkę. Śmietankę solimy i ubijamy trzepaczką. Mieszamy śmietankę z łososiem i pokrojonym w kostkę jajkiem. Awokado kładziemy w zagłębiu dłoni, przekrawamy na dwie równe połówki. Wyrzucamy pestkę, pogłębiamy miejsce po pestce. Miąższ siekamy i dodajemy do musu z łososia i śmietany. Skraplamy owoc sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy. Nadziewamy musem i dekorujemy zieleniną. Wstawiamy na godzinę do lodówki. |