Składniki
-
2 szklanki Płatki owsiane błyskawiczne
-
130 g Masło orzechowe
-
6 łyżek Ziarna słonecznika
-
4 łyżki Siemię lnianemielone
-
2-3 łyżki Miód
Opis
Jedna z najsmaczniejszych i zdrowych słodkich przekąsek. Przepis przesłała do nas nasza czytelniczka Agnieszka Z. Zachęcamy do wykonania pysznych batoników.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Płatki owsiane, siemię i słonecznik wsypać do miski. Dodać miód i masło, dokładnie wymieszać. W zależności od rodzaju dodanego masła, można dodać go więcej jeśli masa podczas wyrabiania jest krucha i klejąca. Wykładamy masę na blaszkę keksową, wyłożoną folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Przykryć drugiem kawałkiem foli i przycisnąć czymś ciężkim, może być słoik lub puszka. Ostawić do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu kroić ostrym, zwilżonym nożem. |