Składniki
-
4 połówki Brzoskwinie w puszcze
-
1 sztuka Jabłkokwaśne
-
1/2 sztuki Cytryna
-
50 g Rodzynki
-
50 ml Brandy
-
1 mały słoik Majonez
-
2 płaty Papryka konserwowa
-
Sól
-
Pieprz
-
Papryka słodka mielona
Opis
Przepis na brzoskwiniowy dip, polecany szczególnie do wędlin z drobiu. Bardzo smaczny, na pewno zasmakuje Twoim bliskim. Musisz spróbować.
(Visited 87 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Wsyp do miseczki rodzynki i zalej brandy (lub czystą wódką). Obierz jabłko, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. Pokrój w kostkę brzoskwinie i paprykę konserwową. Utrzyj majonez z solą, szczodrą szczyptą pieprzu i mielonej papryki. W szklanym naczyniu wymieszaj rodzynki, brzoskwinie, jabłko i paprykę. Polej majonezem , wstaw na godzinę do lodówki. |