Składniki
-
400 g Makaronspaggetti
-
150 g Wędzony boczek
-
2 sztuki Czerwona papryka
-
1 sztuka Papryka żółta
-
2 sztuki Pomidor
-
1 sztuka Cebula
-
1 sztuka Papryczka chilli
-
3 ząbki Czosnek
-
1 łyżka Masło
-
1 łyżka Oliwa z oliwek
-
4 łyżki Tarty ser parmezan
-
Sól
-
Pieprz
Opis
Makaron z pikantnymi dodatkami. To wyjątkowy przepis dla amatorów ostrych potraw. BUCATINI picante, musisz wypróbować ten przepis.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Obierz i posiekaj cebulą, boczek pokrój w kostkę. Z pomidorów zdejmij skórkę, rozgnieć widelcem. Paprykę pokrój w kostkę. Rozgrzej w rondelku masło i oliwę i wrzuć boczek i cebulę, smaż przez trzy minuty. Dodaj paprykę i smaż przez kolejne trzy minuty. Włóż pomidory, pokrojoną drobno papryczkę chilli (lub wsyp sproszkowaną), przypraw solą, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Przykryj i smaż na małym ogniu przez 10 minut. W tym czasie zagotuj wodę z solą, włóż makaron i ugotuj. Odcedź, wymieszaj z gorącym sosem, obficie posyp serem i natychmiast podawaj. |