Składniki
-
500 g Cebula
-
2 sztuki Jabłka
-
3 łyżki Ocet winny
-
1 łyżeczka Sól
-
1 sztuka Papryka czerowna
-
1/2 łyżeczki Ostra papryka mielona
-
1 łyżeczka Majeranek
-
50 g Rodzynki
-
Pieprz
Opis
Doskonały do mięs z rosołu. Chutney z cebuli, podawany na gorąco to idealne udekorowanie każdego mięsa. Wykorzystaj ten przepis.
(Visited 59 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Włóż do durszlaka pokrojoną i obraną wcześniej cebulę. Posyp solą i odstaw na godzinę. Wlej do rondla ocet i trzy łyżki wody. Wsyp pokrojone drobno jabłka, rodzynki, cebule i wszystkie przyprawy. Smaż na średnim ogniu przez 15 - 20 minut. Ani jabłka, ani cebule nie powinny się rozgotować. Podawaj sos na gorąco. |