0 0
Ciasteczka Anyżki

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 i 3/4 szklanki Mąka
5 sztuk Jajko
1 szklanka Cukier
5 łyżek Mąka kukurydziana
150 g Margaryna do pieczenia
2 łyżki Anyż gwiazdkowy utłuczony
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
do wysmarowania formy Margaryna
do posypania formy Mąka

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Ciasteczka Anyżki

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Twoi bliscy to łasuchy? Mamy dla Ciebie przepis na ciasteczka anyżki. Łatwy w przygotowaniu i na pewno zasmakuje. Polecamy.

(Visited 1 426 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito do miski. Jajka utrzeć z cukrem (najlepiej mikserem). Dosypać utłuczony w moździerzu anyżek, dodać margarynę i ucierać tak długo aż powstanie pyszny krem. Stale mieszając, dodawaj po łyżce mąki. Szybko wyrobić ciasto na jednolitą masę.

Na posmarowanej margaryną i posypanej mąką blasze dwiema łyżkami formować małe, okrągłe ciasteczka. Pozostawić je na całą noc.

Rano upiec ciasteczka na jasnozłoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Imprezowy poncz
następny
Precelki orzechowe
poprzedni
Imprezowy poncz
następny
Precelki orzechowe
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here