0 0
Cukinia z piekarnika

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Cukinia
250 g Wołowina z rosołu
1/2 filiżanki Bulion wołowy
2 sztuki Cebula
4 sztuki Pomidor
3 ząbki Czosnek
1 łyżeczka Tymianek
50 g Tarty ser żółty
4 łyżki Oliwa z oliwek
garść Natka pietruszki
Sól
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Cukinia z piekarnika

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Tą smaczną zapiekankę podaje się jako gorącą przystawkę lub jako danie główne. Cukinia z piekarnika, bardzo łatwy przepis, Musisz spróbować.

(Visited 303 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Umyj cukinie, pokrój w plastry grubości jednego centymetra. Posyp solą (łyżka) i ułóż na sitku, aby wyciekł sok.

W tym czasie zmiel mięso. Posiekaj drobno cebulę, czosnek, obrane ze skóry pomidory. Rozgrzej na patelni łyżkę oliwy z oliwek, podsmaż cebulkę, włóż mięso i smaż - stale mieszając, przez kilka minut. Dodaj połowę pomidorów, wsyp tymianek, sól, pieprz i czosnek. Smaż jeszcze przez 5 minut. Wlej gorący bulion i odstaw patelnie z ognia.

Osusz ściereczką plasterki cukinii. Rozgrzej na dużej patelni oliwę z oliwek i na mocnym ogniu smaż z obu stron cukinię na złoty kolor.

W żaroodpornym naczyniu układaj warstwy cukinii, mięsa, posiekanych pomidorów. Rozsyp na wierzchu ser i zieloną natkę pietruszki. Zapiekaj przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podaj z ryżem, lub białym pieczywem.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Grzanki Crostini Misti
następny
Ziemniaki alpejskich pasterzy
poprzedni
Grzanki Crostini Misti
następny
Ziemniaki alpejskich pasterzy
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here