0 0
Cytrynowy sos majonezowy

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 słoiczek Majonez
1 sztuka Cytryna
3 ząbki Czosnek
2 łyżeczki Zielony pieprz
1 łyżeczka Brandy
Sól
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Cytrynowy sos majonezowy

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Delikatny, ale bardzo aromatyczny. Cytrynowy sos majonezowy to idealny dodatek do przystawek i zimnych przekąsek. Polecamy ten przepis.

(Visited 733 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Posiekaj czosnek. Umyj cytrynę, osusz, zetrzyj z niej skórkę, a z miąższu wyciśnij sok. Wymieszaj w miseczce czosnek, brandy, szczyptę soli z pieprzem, skórkę cytrynową i sok z cytryny. Wlej majonez, ubij wszystko rózgową trzepaczką. Już w sosjerce posyp zielonym pieprzem.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Chutney z cebuli
następny
Gorący sos chrzanowy
poprzedni
Chutney z cebuli
następny
Gorący sos chrzanowy
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here