Składniki
-
1 puszka Mango z puszki
-
50 ml Mleko
-
50 ml Śmietanka 30%
-
łyżeczka Żelatyna w proszkupłaska
Opis
Przepis nadesłany przez naszego czytelnika Pana Pawła S. Pyszny deser panna cotta. Łatwy w przygotowaniu i wyjątkowo delikatny. Na pewno zachwyci Twoich gości.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Wszystkie powyższe ilości składników pomnożone przez ilość porcji które chcę przygotować wlewam do rondla dosypując odpowiednią ilość żelatyny i tylko lekko podgrzewając mieszam aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Po wystudzeniu przelewam do kształtnych miseczek i wstawiam do lodówki na ok 2h. Aby wyjąć gotową panna cottę z miseczek wystarczy na chwilę wstawić miseczkę do ciepłej wody a następnie przewrócić na talerzyk. Podałem z pokrojonymi owocami mango z puszki i wiórkami czekolady. |