Składniki
-
4 szt Jabłko
-
1 łyżka Sok z cytryny
-
1 łyżka Cukier
-
szczypta Imbir mielony
-
1 szt Goździk
-
Składniki na pierwsze nadzienie:
-
150 g Piersi z kurczakagotowana
-
3 krążki Ananas w puszcze
-
3 łyżki Majonez
-
1 łyżeczka Kieczup
-
Pieprz
-
Sól
-
Składniki na drugie nadzienie:
-
150 g Wędzony pstrąg
-
1 strąg Marynowania papryka
-
1 szt Ogórek świeży
-
1 szt Cebula
-
3 łyżeczki Majonez
-
Pieprz
-
Sól
Opis
Faszerować można wszystko. A wiec i my polecamy przepis na faszerowane jabłka. Prosto i łatwo można je przygotować i użyć ich jako pyszną przystawkę.
(Visited 28 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Wydrąż jabłka, tak by przy skórce pozostała centymetrowa ścianka miąższu. Zagotuj w płaskim rondlu wodę z sokiem cytrynowym, cukrem, imbirem i goździkami. Włóż jabłka, gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Wystudź w kompocie. Przygotuj nadzienie. Pokrój składniki na małe kawałki, wymieszaj z przyprawami i majonezem i keczupem. Nadziewaj wystudzone jabłka , dekoruj zieleniną. |