Składniki
-
Składniki
-
50 dag Piersi z kurczaka
-
50 dag Wiórki kokosowe
-
do smaku Biały pieprz
-
do smaku Sól
-
Składniki na glazure
-
5 łyżki Keczup
-
3 łyżki Olej słonecznikowy
-
1/2 cytryny Sok z cytryny
-
2 łyżki Miód
-
2 łyżki Sos sojowy
-
szczypta Pieprz cayenne
Opis
Soczyste i aromatyczne piersi z kurczaka w wiórkach kokosowych idealne na grilla.
(Visited 148 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie mięsaFilety z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i podzielić na kotlety o grubości ok. 1.5 cm, lekko rozbić tłuczkiem, opruszyć solą i pieprzem. Z podanych składników przygotować glazurę, posmarować nią mięso. Piec na grillu, często przewracając i smarując pozostałą glazurą. Po usmażeniu szybko obtoczyć w wiórkach kokosowych. |