Składniki
-
2 łyżeczki Mąka
-
2 łyżki Masło
-
1 szklanka Mleko
-
3 łyżki Chrzan tarty
-
125 ml Śmietanka 30%
-
Sól
-
Pieprz
-
Cukier
Opis
Klasyczny sos do sztuk mięs. Gorący sos chrzanowy jest łatwy w przygotowaniu, ale bardzo smaczny. Polecany na rodzinne obiady. Smacznego.
(Visited 33 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Rozgrzej w rondelku masło, wsyp mąkę i zrób białą zasmażkę. Wlej zimne mleko, gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj sos z chrzanem i śmietanką. Podgrzewaj przez 2-3 minuty i przelej do sosjerki. Klasyczny do sztuk mięsa. |