Składniki
-
1 kg Pierś z indyka
-
Pieprzświeżo mielony
-
Sól
-
Składniki na marynatę:
-
1/2 szklanki Jogurt naturalny
-
1/2 szklanki Sok z pomarańszy
-
1 ząbek Czosnek
-
1 łyżka Musztardaostra
-
1 łyżka Miód
-
1 łyżeczka Szałwiaświeża lub suszona
Opis
Pierś z indyka to jedno z najsmaczniejszych mięs do grillowania. Koniecznie musisz wypróbować przepisu na pierś indyczą w jogurcie.
(Visited 637 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Mięso indyka umyć w zimnej wodzie, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Jogurt wymieszać z sokiem pomarańczowym, musztardą i miodem, dodać szałwię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Posmarować indyka marynatą, włożyć do salaterki, przykryć i włożyć do lodówki. Po 24 godzinach wyjąć indyka z marynaty ( marynatę zachować). Piec na grillu około 40 - 50 minut, 10 minut przez zakończenie pieczenia posmarować piersi jeszcze raz marynatą. |