Składniki
-
500 g Pierś z indyka
-
100 g Prażone płatki migdałowe
-
Sól
-
Składniki na glazurę:
-
1/3 szklanki Oliwa z oliwek
-
1 ząbek Czosnek
-
1 łyżka Musztardaostra
-
1 łyżka Miód
-
1 łyżka Sok z cytryny
-
1 łyżka mielona papryka słodka
Opis
Dania z grilla to letnia tradycja. Grillowana pierś z indyka w migdałach to jedno z takich dań, które musisz koniecznie przygotować w sezonie grillowym.
(Visited 160 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Umyte, osuszone piersi z indyka solimy i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Łączymy razem oliwę z musztardą, miodem i cytryną. Dodajemy paprykę i czosnek. Mięso wyjmujemy z lodówki i smarujemy glazurą. Smażymy na grillu od czasu do czasu smarować reszta glazury, zaraz po zdjęciu z rusztu obtoczyć w migdałach. |