Składniki
-
4 szt Jajko
-
1 ząbek Czosnekmały
-
1 szt Szalotkamała
-
1 szt Awokadodojrzałe
-
2 łyżki Sok z limonki
-
1 łyżka Majonez
-
3 łyżki Szczypiorekdrobno posiekany
-
Sól morska
-
Biały pieprz
Opis
Przepis na jajko faszerowane pastą z awokado nadesłała nam nasza czytelniczka Małgosia H. – właścicielka bloga Wędrówki po kuchni. Jeśli jesteście ciekawi tego przepisu zapraszamy do wykonania.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Jajka gotujemy na twardo. Gdy już są gotowe zalewamy zimną wodą by je wystudzić i obieramy. Wycinamy z nich 1/3 część robiąc nacięcie u góry po ukosie, ma powstać rynienka. Wyciętą część jajka kroimy drobniutko. Dodajemy posiekany bardzo drobno czosnek i cebulę szalotkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprze. Awokado kroimy na pół i usuwamy pestkę. Miąższ kroimy w kostkę i skraplamy sokiem z limony. Dodajemy do jajek. Wszystko razem dokładnie mieszamy z majonezem. Faszerujemy masą obficie jajka. |