Składniki
-
Składniki
-
1 kg Kapusta kwaszona
-
20 dag Śliwka kaliformijska
-
15 dag Olej słonecznikowy
-
1 szt Cebula
-
do smaku Kminek
-
do smaku Sól
-
do smaku Pieprz
Opis
Kapusta ze śliwkami, kto jej nie lubi. To wyśmienity dodatek do ryb i innych potraw. No i tradycja też na Wigilijnym stole.
(Visited 144 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie kapustyWypłukaną kapustę wkładamy do garnka z niewielką ilością wody. Dodajemy śliwki bez pestek, wlewamy olej, wsypujemy przyprawy i dusimy, aż kapusta zmięknie. Z łyżki oleju, przysmażonej cebuli i łyżki mąki robimy zasmażkę, dodajemy do kapusty i dusimy, aż warzywo nabierze złocistego koloru. |