Składniki
-
1/2 szklanki Kasza jaglanasucha
-
3 szt Burak
-
7 łyżek Mąka żytnia
-
1 łyżka Mączka ziemiaczana
-
do smaku Mieszanka przyprawulubione (czosnek, pieprz itp.)
-
Sos sojowy
Opis
Pyszne, lekkie i zdrowe. Przepis na klopsiki przesłała do nas nasza czytelniczka Agnieszka Z. Zachęcamy do wypróbowania tego przepisu.
(Visited 54 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Buraczki gotujemy aż będą miękkie i mielimy je maszynką do mięsa lub miażdżymy blenderem. Kaszę jaglaną również gotujemy by była miękka. Łączymy ją z buraczkami, przyprawiamy. W rondelku gotujemy wodę, formujemy klopsiki i wrzucamy do wrzątku na kilka minut. Wyciągamy łyżką cedzakową i gotowe. |