0 0
Kotlet cielęcy z czereśniami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Kotlet cielęcy z kością
300 g Czereśnie
3 ząbki Czosnek
1 sztuka Liść laurowy
szczypta Cynamon
1/2 łyżeczki Papryczka chilli
1 łyżeczka Mąka ziemniaczana
100 ml Wino czereśniowe
Sól
Pieprz
Estragon
Marynata
do smażenia Masło

Zapisz ten przepis

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kotlet cielęcy z czereśniami

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Polecamy przepis na kotlet cielęcy z czereśniami. Bardzo soczysty i smaczny kawałek mięsa. Idealny na danie główne. Polecamy ten przepis.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Opłucz czereśnie, wyjmij pestki. Rozbij kotlety tłuczkiem. Natrzyj solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i estragonem. Rozgrzej na patelni margarynę i usmaż mięso z obydwu stron. Przyrumienione, soczyste ułóż na kratce grillowej (lub włóż do rondla). Podłóż grudkę masła na każdym kotlecie i opiekaj na małym ogniu. Wsyp na patelnie czereśnie (nie wylewaj tłuszczu, na którym smażyły się kotlety, jest ważny do uzyskania właściwego smaku), wlej wino i dodaj liść laurowy, szczyptę cynamonu i chilli. Duś sos na średnim ogniu przez 10 minut. Spróbuj, jeśli trzeba wsyp szczyptę cukru, może trochę pieprzu. Sos powinien mieć słodko — pikantny smak. Wymieszaj mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością wody. Wlej do sosu, zagotuj.

Połóż na talerzu 2 - 3 łyżki sosu, obok kotlet cielęcy. Podaj z makaronem lub ziemniaki z wody i zieloną sałatą.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Glazurowana marchew
następny
Udana impreza
poprzedni
Glazurowana marchew
następny
Udana impreza
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here