Składniki
-
300 g Cebuladuża
-
200 g Mąka
-
200 ml Oliwa z oliwek
-
do smaku Mieszanka przyprawsól, pieprz i inne przyprawy według uznania
-
2 butelki Piwo
Opis
Przepis nadesłany przez naszych czytelników z Ukrainy. Krążki cebulowe „do piwa” to domowa, bardzo smaczna przekąska. Musisz wypróbować.
(Visited 171 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Cebulę obierz z łupiny i posiekaj na dość grube krążki, przypraw do smaku (solą, pieprzem, papryką, kurkumą), wszystko zależy od Twojej wyobraźni. Cebulą rozdziel na pierścienie. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek. Krążki cebulowe obtocz w mące i smaż niewielkie porcje aż nabiorą złotego koloru. Łyżką cedzakową wyłów krążki z oleju i ułóż na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Krążki są już gotowe do jedzenia. |