Składniki
-
450 g Zielony groszek mrożony
-
800ml Bulion warzywny
-
4 szt Ziemniakśrednie
-
1 szt Marchewmała
-
2 łyżki Masło
-
4 ząbki Czosnek
-
1/2 szt Cebula
-
do smaku Imbir mielony
-
do smaku Czerwona papryka chiliimielona
-
do smaku Biały pieprz
-
do smaku Sól
-
Dodatkowo:
-
3 łyżki Jogurt naturalny
Opis
Wiosna, wiosna wiosna ach to Ty! Uwielbiam wiosnę, za poranny zapach ziemi, subtelne promienie słońca, ciepłe podmuchy wiatru, za bociany, poranną rosę, romantycznie kwitnące jabłonie i pachnące kwiaty. Wszystko przybiera wspaniałe, kolorowe barwy. Zielony, delikatny i aksamitny krem z zielonego groszku, zapewni nam mnóstwo energii na pierwsze, wiosenne spacery i co raz dłuższe wieczory.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie zupy:Marchewkę, ziemniaki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę. W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy do momentu, aż cebula się zeszkli. Dodajemy marchew i ziemniaki. Mieszając, podsmażamy chwilę. |