Składniki
-
Składniki
-
800 g Krojone pomidory z puszki
-
150 ml Bulion warzywny
-
100 ml Śmietana 22%
-
30 g Tarty ser parmezan
-
1 szt Cebulamała
-
1 ząbek Czosnek
-
1/2 pęczka Świeża bazylia
-
1 łyżeczka Harrisa w proszkupłaska
-
1/2 łyżeczki Cukier
-
2 łyżki Oliwa z oliwek
-
do smaku Sól
-
do smaku Pieprz
-
Dodatkowo:
-
300 g Tortellini szpinak i ricotta
-
kilka listków Bazylia
Opis
To pyszna zupa, która znacznie różni się od popularnej pomidorówki. Bardzo pomidorowa, lekko pikantna, gęsta, o pięknym kolorze i wspaniałym aromacie. Doskonała w smaku, a jednocześnie bardzo zdrowa. Zawarty w pomidorach likopen wywiera bowiem korzystny wpływ na nasze zdrowie. Latem zupę można przygotować ze świeżych, wygrzanych w słońcu pomidorów. Wtedy będzie jeszcze smaczniejsza.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie zupy:300 g tortellini szpinak i ricotta |