Składniki
-
Składniki:
-
250 g Tortellini szpinak i ricotta
-
250 g Zielony groszek mrożony
-
1,2 l Bulion drobiowy
-
1 szt Cebula
-
2 ząbki Czosnek
-
50 g Tarty ser parmezan
-
150 ml Śmietankasłodka
-
2 łyżki Mąka kukurydzianapłaskie
-
3 łyżki Oliwa z oliwek
-
Dodatkowo:
-
3 łyżki Natka pietruszki
-
30 g Orzechy włoskie
-
do smaku Sól
-
do smaku Biały pieprz
Opis
Uwielbiam dania, które robi się tak szybko i w dodatku tak dobrze smakują. W zaledwie 15-cie minut przygotowałam bardzo pyszną, kremową i sycącą zupę. Charakterystyczny smak parmezanu świetnie komponuje się z delikatnymi pierożkami wypełnionymi szpinakiem i ricottą. Dodatek chrupiących włoskich orzechów znacznie poprawia teksturę dania.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę bardzo drobno siekamy a czosnek przeciskamy przez praskę.W garnku rozgrzewamy oliwę wrzucamy cebulę i czosnek. Podsmażamy na małym ogniu 2 minuty, mieszając. Dodajemy bulion, groszek zielony i parmezan. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 4-5 minut. Śmietanę mieszamy dokładnie z mąką kukurydzianą, dodajemy do zupy i mieszamy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku białym pieprzem i solą. |