Składniki
-
400 g Makaron Penne
-
100 g Wędzona szynka
-
50 g Tarty parmezan
-
125 g Ser mozzarella
-
szczypta Cynamon
-
3 łyżki Masło
-
Sól
-
Pieprz
-
Tarta bułka
Opis
Krótkie rurki zapiekane z serem i ziołami. Makaron al forno to idealne danie dla tych, którzy lubią łatwe potrawy. Polecamy ten przepis.
(Visited 19 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Ugotuj makaron w osolonej wodzie i wymieszaj z 2 łyżkami masła, parmezanem, szynką pokrojoną w kostkę, ziołami, pieprzem (sporo). Posmaruj formę do zapiekania masłem, posyp tartą bułką. Włóż do formy połowę makaronu. Posyp pokrojoną w kostkę mozzarellą. Przykryj resztą makaronu, posyp parmezanem i tartą bułką. Jeśli nie liczysz kalorii, możesz jeszcze rozłożyć grudki masła. Włącz górne ogrzewanie w piekarniku i zapiekaj przez 10 minut. |