Składniki
-
400 g Makaron Nitki
-
300 g Mielona wołowina
-
4 sztuki Pomidor
-
3 ząbki Czosnek
-
1 łyżka Kapary
-
1 pęd Seler
-
1 sztuka Cebula
-
10 sztuk Oliwki czarne
-
50 g Ostry ser żółty
-
2 łyżki Masło
-
2 łyżki Oliwa z oliwek
-
szczypta Cynamon
-
Sól
-
Pieprz
-
Natka pietruszki
Opis
Wyborny mięsny sos i makaron. To danie pod nazwą Makaron ala putanesca. Wyborne połączenie, na pewni przypadnie do gustu Twoim bliskim. Wypróbuj ten przepis.
(Visited 18 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Pokrój drobno cebulę, pomidory (bez skórki) i selera. Rozgrzej masło i olej, podsmaż cebulę i selera, włóż mięso. Smaż na średnim ogniu — ciągle mieszając — przez 6 minut. Włóż pokrojone pomidory, zmiażdżony czosnek, przypraw solą. Przykryj, trzymaj na małym ogniu przez 10 minut. Ugotuj makaron al dente. Dodaj do sosu oliwki, kapary i natkę pietruszki. Wymieszaj z utartym serem. Ułóż na półmisku, w środek wlej sos i podaj. |