Składniki
-
Składniki:
-
500 g Makaron
-
100 g Ser gorgonzola
-
50 g Tarty parmezan
-
100 g Ser Riccota
-
30 g Masło
-
100 ml Śmietana 22%
-
do smaku Bazylia
-
do smaku Rozmaryn
-
do smaku Natka pietruszki
-
do smaku Sól
-
do smaku Pieprzgrubo mielony
Opis
Wyjątkowo łatwe danie. Makaron z ziołami i serem na pewno zasmakuje Twoim bliskim. Aromatyczne zioła w połączeniu z serem sprawia, że makaron staje się ciekawy i smaczny. Musisz spróbować tego przepisu.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Zagotować osoloną wodę, wrzucić makaron. Gdy paccheri lub penne (marccheroni) się gotuje, pokroić gorgonzolę i ricotte, a zioła posiekać. Jeśli są suszone, wymieszać ze śmietanką. W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać masło, wrzucić obydwa sery i podgrzewać na małym ogniu, aż powstanie kremowa masa. Wtedy wlać małą strużkę śmietanki, przyprawić sos solą i dużą ilością pieprzu. Odcedzić makaron, wrzucić do garnka z serowym sosem. Wsypać par,ezan, świeże zioła i dobrze wymieszać dużym widelcem. Posypać pietruszką i podać na stół - razem z młynkiem pieprzu który dodaje tej prostej i wyśmienitej potrawie charakteru. |
2
Zakończ etap
|
|